Po žaidimo vyko ,,Mieliausios knygos pristatymas“. Mergaitės pristatomas knygas atsinešė iš namų. Rosita net naujai peržiūrėjo vasarą skaitytą J. Kinney nuotykių knygą ,,Nevykėlio dienoraštis 4“, kad galėtų detaliau papasakoti turinį. Rimantė pasidžiaugė, kad jai labai patinka skaityti V. Račicko knygas ir pristatė rašytojo knygą ,,Nebaigtas dienoraštis“. Pasirodo dauguma mergaičių perskaitė šią knygą ir galėjo išsakyti savo nuomonę, dalyvauti diskusijoje. Nora su Paulina pirmiausia pamatė filmą, kuris pastatytas pagal amerikiečio rašytojo J. Green romaną ,,Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“. Filmas joms taip patiko, kad vėliau abi mergaitės įsigijo romaną ir dabar jį rekomenduoja skaityti draugams. Taip pat visoms labai patiko nuoširdus Kotrynos Prankaitės pasakojimas apie norvegų rašytojo J. Gaarder knygą ,,Mergaitė su apelsinais“. Naktinėtojos paprašė Kotrynos paskolinti knygą, kad galėtų ją greičiau perskaityti pačios.

     Naktiniai skaitymai jau turi tradicinę rubriką: ,,Garsiniai skaitymai netradicinėje erdvėje“ – skaitome pasirinktą pasaką ir R. Repšienės ,,Siaubo pasakų“. Anksčiau pasakas skaitėme mūsų miestelio kapinėse, už miestelio esančiame Talkonių miškelyje. Pernai esame nukeliavę į Joniškėlio Karpio dvarą – dalyvavome ir žiūrėjome naktinį mono spektaklį apie buvusių dvaro ponų savivalę. Šiemet mūsų miestelio bažnyčios šventoriuje skaitėme pasaką ,,Baimės beieškant“. Kai kurioms mergaitėms tikrai pasidarė baisoka. Grįžus į biblioteką, prasidėjo smagūs ir linksmi žaidimai - žaidėme tradicinius ir naujus žaidimus.

     Bibliotekininkų uždavinys – stengtis įžiebti vaikuose meilę knygai, padėti atrasti knygos skaitymo malonumą. Naktiniai skaitymai – vienas iš skaitymo skatinimo būdų. Visą tą smagų laiką susiejame su skaitymu, knygomis. Visada skatinu jaunus žmones skaityti, nes tai idealus būdas lavinti atmintį ir ugdyti įvairiapusę asmenybę.

    

Pumpėnų gimnazijos bibliotekininkė Virginija Čeponienė