Kovo 23–27 d. Pumpėnų gimnazija, kaip ir daugelis Lietuvos mokyklų, dalyvavo tradicinėje veiksmo savaitėje ,,Be patyčių 2015“. Renginius organizavo socialinė pedagogė G. Kiaunienė.

Pirmadienis. Paskelbta informacija apie vyksiančius renginius, vyko susitikimas su mokinių parlamentu, mokytojams išsiųsti elektroniniai laiškai su metodine informacija.

Antradienis. Gerų žodžių ir šokių diena. Aprangos kodas – raudona spalva. Pertraukų metu mokyklos fojė vyko šokių užsiėmimai, kuriuos vedė septintokės Nora, Paulina, Dominyka ir Onutė.

Trečiadienis. Smagaus laisvalaikio diena. Aprangos kodas – mėlyna spalva. Per pertraukas socialinės pedagogės kabinete visi norintys dainavo karaokės dainas.

Ketvirtadienis. Apsikabinimų diena. Aprangos kodas – žalia spalva. Mokykloje svečiavosi Pasvalio policijos komisariato prevencijos poskyrio specialistė Aušra Beltienė ir policijos draugas Amsis. Mokyklos mokinių parlamento pirmininkė Greta Juršytė, Amsis, policijos pareigūnė Aušra Beltienė aplankė visus gimnazijos pradinukus, pasikalbėjo su jais apie gražų elgesį ir draugiškai su visais apsikabino. O 8-os ir 1 g klasės mokiniai susitiko su Pasvalio policijos komisariato prevencijos poskyrio viršininku Žygimantu Stukniu. Mokiniai diskutavo apie patyčias, atsakomybę ir t.t.

Penktadienis. Saviraiškos ir muzikos diena. Aprangos kodas – ateik apsirengęs taip, kaip seniai norėjai, bet neišdrįsai. Per pertraukas skambėjo mokinių pamėgta muzika, o gimnazijoje buvo galima sutikti įvairų stilių mėgstančių gimnazistų, netgi „karalių“ ir „princesių“... Aktyviausi veiksmo savaitės ,,Be patyčių 2015“ dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir prizais (priešmokyklinio ugdymo grupė, 1, 3, 4 klasės). Dėkojame 2 klasės mokiniams ir mokytojai J. Marcinkonytei už iniciatyvumą, aktyvumą, kūrybingumą, klasė apdovanota specialu saldžiu prizu!  Lietuvos mokinių parlamento Žmogaus teisių komiteto kvietimu, 5-6 klasių mokiniai su dailės mokytoja Diana Augustiniene dalyvavo akcijoje-iniciatyvoje  „Ištiesk gerumo delną“ - žaismingais delniukais papuošė visų kabinetų duris.

koliazas bpt