Konkurse šiais metais dalyvavo 8-ios Pasvalio rajono mokyklos, o konkursą organizuojantis Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariatas ir Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius  šiais metais vertino ne tik pateiktas paraiškas konkursui, bet ir mokyklų vaizdinius prisistatymus. Pumpėnų gimnazijos pristatymą sukūrė socialinė pedagogė G.Kiaunienė kartu su ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo ir 1-4 klasių mokytojomis, vaikais.
Vertinant paraiškas buvo atsižvelgiama į mokyklų indėlį kuriant saugią aplinką, bendradarbiavimą su policija, dalyvavimą policijos organizuojamuose virtualiuose renginiuose, prevencinėse paskaitose bei kitą teisėtvarkos pažeidimus mažinančią veiklą.
„Saugiausios 2020-2021 Pasvalio rajono mokyklos“ diplomą, bei dovanas Pumpėnų gimnazijos direktoriui įteikė Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Einis Kudžma ir Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas dr. Gvidas Vilys.