Kiekvienas vaikas žino, kad per Kalėdas juos aplankys Kalėdų senelis. Tikėjimas Kalėdų seneliu – tai tikėjimas stebuklu, gėriu, grožiu, meile, pagalba, rūpesčiu vienas kitam ir dar daugybe kitų gražiausių dalykų.

Gruodžio 23 dieną. Krikliukų grupės vaikučiai nekantraudami laukė atvykstančio Kalėdų senelio ir jo pagalbininkų nykštukų. Šilti jų žodžiai, pasakojimai, linksmos istorijos apie tai, kad Kalėdos yra laikas kuomet prisimename artimus žmones, skiriame jiems daugiau laiko, meilės, šilumos, dėmesio ir pagalbos, sušildė ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų širdis.

Visus bendrai veiklai, naujai patirčiai subūrė Kučiukų dirbtuvės. Vaikučių mamytės pasirūpino, kad būtų kur kepti, nykštukai – iš ko kepti. Mažieji mėgaudamiesi gaminimo procesu minkė, kočiojo, ragavo tešlą, formavo didelius ir mažus kučiukus. Neužteko pirštukų visiems suskaičiuoti.

Magiškas ir šviesiausias gyvenimo tarpsnis – vaikystė – trunka labai trumpai, panašiai tiek laiko Kalėdų senelis gyvena vaiko širdyje. Leiskime vaikams džiaugtis šiuo trapiu stebuklu. Ateis akimirka, kai, pasikinkęs elnią, pasikvietęs į kelionę Snieguolę ir septynis nykštukus, Kalėdų senelis paliks jau augančio jaunuolio širdį ir ras vietą kito mažo vaiko širdelėje. Tačiau jis niekada nepamirš nė vieno vaiko, palikdamas gilius pėdsakus ir nutiesdamas šviesius vilčių kupinus kelius jų vaikystės prisiminimuose.

Dėkojame Pasvalio Kultūros centro Kriklinių skyriaus darbuotojoms Laimai Katilienei ir Valentinai Orlienei, bei Pasvalio M. Katiliškio viešosios bibliotekos Kriklinių skyriaus bibliotekininkei Ritai Vasiliauskienei už dekoracijas, pagalbą organizuojant veiklą ir nuolatinį geranorišką bendradarbiavimą.

Mokytoja Jovita Zakarevičienė