saugesnis int

2022 m. vasario 8 d. paminėjome Saugesnio interneto dieną. Ši diena įvairiais renginiais pažymima visame pasaulyje, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Lietuvoje švenčiama ne tik Saugesnio interneto diena, bet ir visa savaitė.

Saugesnio interneto savaitės renginiai tiesiogiai šiais metais vyko tik pradinėse klasėse. Vyresnieji mokiniai įvairiose veiklose dalyvavo nuotoliniu būdu.

Su ketvirtokais apie saugų elgesį internete kalbėjo socialinė pedagogė. Ketvirtokai išsiaiškino, kokią informaciją galima viešinti socialinių tinklų profiliuose, kūrybinėse dirbtuvėse bandė susikurti savo profilį Facebook tinkle.

Penktokai ir devintokai dalyvavo nuotolinėje paskaitoje-diskusijoje „Kaip apsisaugoti nuo elektroninių nusikaltimų“ su bendruomenės pareigūne J. Packevičiene. Šeštokai per informacinių technologijų pamoką pasitikrino saugaus elgesio internete žinias atlikdami testą, bandė atskirti tikrą ir netikrą informaciją socialiniuose tinkluose.

Saugesnio interneto savaitės veiklas organizavo informacinių technologijų mokytoja R. Žemaitytė ir socialinė pedagogė G. Kiaunienė