Vasara prasidėjo Tarptautine Vaikų gynimo diena, suteikiančia daug džiaugsmo kiekvienam vaikui. Tą dieną mūsų gimnazijos pradinukai dalyvavo įvairiose veiklose, kurių metu turėjo galimybę pažinti, patirti, suprasti, pasidžiaugti ir augti.

1-4 klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje „Tradiciniai lietuvių liaudies žaidimai ir pramogos“, kurią vedė edukatorius J. Kavaliauskas. Jos metu vaikams žaismingai buvo pristatyta lietuvių liaudies žaidimų ir pramogų įvairovė, garsiniai žaislai. Vaikai atliko individualias ir komandines rungtis, kuriose buvo panaudojami senoviniai buities daiktai, mokėsi pasidaryti skudutį, nendrinę birbynę ir jais muzikuoti.

Bibliotekoje mokiniai išbandė save „Skaitymo estafetėje“, kiekvienas buvo parengęs po užuominą apie perskaitytos knygos herojų, kurį atspėti draugams ne visada buvo lengva. Šios veiklos metu bibliotekininkės E. Jackuvienė ir V. Avižonienė pristatė vaikų literatūros rašytojų knygutes, laimėjusias Metų knygos apdovanojimus.

Užsiėmime su socialine pedagoge G. Kiauniene vaikai dalyvavo programėlėje „Mes –  vaikai!“ ir atliko nuotaikingas, bet reikalaujančias susiklausymo ir bendrystės grupines užduotis.

Klasėse mokiniai su savo mokytojomis žiūrėjo filmukus, sprendė kryžiažodžius, piešė ir kūrė darbelius. Vėliau mokyklos kiemelyje suskambo muzika ir visi pradinukai pašoko šokius, kurių išmokė mokytoja J. Preidžiuvienė. Šią šventės dieną spalvų vaikams tikrai netruko.

3 klasės mokytoja Sandra Kisielienė